Yoga reizen
Zondag 2 Juni - Zaterdag 8 Juni

Yogareis naar de Provence

Je bent ondernemend en hebt veel kilometers staan op jouw mentale teller. Misschien heb je de afgelopen jaren op automatische piloot geleefd en gewerkt of stond de cruise control te vaak aan. Deze uitnodiging komt niet toevallig in jouw leven. Je hebt al vaak overwogen om er eens een weekje uit te zijn. Voor jezelf. Je hebt nood om fysiek en mentaal tot rust te komen en jouw kompas of GPS opnieuw in te stellen.


Meer info
Donderdag 12 - Maandag 16 december

YOGAVAKANTIE IN ALICANTE, SPANJE

Een prachtig arrangement georganiseerd is samenwerking met Lavinia Resort. Een onvergetelijk all-in yoga- en ontspanningsweekend onder de Spaanse zon.

Inclusief alle transport (schuttledienst naar en van luchthaven, vlucht en verplaatsing ter plaatse, 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer van het Lavinia Resort, gebruik van Zwanger

 

 

gezond gekookt (optie vegan/ vegetarisch) en gewerkt met lokale bio-producten). Het gebruik van bad-en bedlinnen mèt een groot strandlaken is inbegrepen en elke kamer heeft doucheproducten, vrij te gebruiken.

Iedere dag staan er 2 yogasessies op het programma (met een sessie op het nabije strand), vrijblijvende deelname aan een dagelijkse activiteit (paardrijden, wandeltocht, kookworkshop, mountainbiketour,...) vrij in te plannen tijd voor jezelf.

PRAKTISCHE INFO


Plaats voor 15 deelnemers
Prijs: € 1125


Inschrijven
Workshops
 
Zondag 7/4 en 19/5 van 10u tot 11u

Workshop aerial yoga

Aerial Yoga bij Balans!

Kom kennismaken met deze nieuwe vorm van yoga! Door gebruik te maken van een speciale hangmat, word je ondersteund bij het uitvoeren van gevorderde yoga-asanas.

Op 7 april om 10u nodigen we je graag uit bij Balans Yoga om samen de hangmat in al zijn facetten te ontdekken. We gaan vliegen, schommelen, ondersteboven hangen en ons helemaal vrij en gewichtloos voelen. Een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning, in een goedlachse sfeer.

Schrijf je nu in om je plaatsje te reserveren!


Inschrijven
Zondag 24/11 van 10 u tot 13u

OOGYOGA

Oogyoga bestaat al duizenden jaren. In deze workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om je ogen te relaxen en op een ontspannen manier te gebruiken, oogklachten te verzachten en mogelijk geleidelijk aan weg te nemen.

Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

WORKSHOP - VERBETER JE ZICHT - OOGOEFENINGEN/OOGYOGA

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone- en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) , .... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.

 • Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning : veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.
 • Ontspanningstechieken
 • Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …
 • Tips voor werken aan de pc
 • Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Workshop door Katty Reniers – Aliveandflowing.com
Katty Reniers is lic. Kinesitherapie. Sinds 2015 is zij eigenaresse van Alive and flowing in Mechelen, een kleinschalig centrum voor yoga, oogyoga/-training, shiatsu en meditatie. Zij werkt met enthousiasme om de wijsheid en kennis van deze praktijken en helingmethodes te verspreiden. Extra training: Reiki master en klankgeoriënteeerd stemgebruik. www.aliveandflowing.com

Inschrijven
 
Zondag van 10u tot 11.15u

Nieuwe reeks Aerial Yoga in samenwerking met Erika

 • Zondag van 10u tot 11.15u
 • Prijs: € 75
 • Data: 2/6 – 9/6 – 16/6 – 23/6 – 30/6

Schrijf je nu in om je plaatsje te reserveren!


Inschrijven
Woensdag van 14u tot 15u

Nieuwe reeks tieneryoga

 • Woensdag van 14u tot 15u
 • Prijs € 50
 • Data: 8/5 – 15/5 – 22/5 – 29/5 – 12/6

Schrijf je nu in om je plaatsje te reserveren!

Inschrijven
 
Zondag van 10u tot 11.15u

Nieuwe reeks zwangerschapsyoga

 • Zondag van 10u tot 11.15u
 • Prijs € 75
 • Data: 16/6 – 23/6 – 30/6 – 7/7 – 14/7

Schrijf je nu in om je plaatsje te reserveren!


Inschrijven
Groepslessen

YOGA OP MAAT?

Heb je een leuk idee of wens je een yogasessie op maat?
Charlotte deelt graag haar kennis in workshops.
Het is allemaal bespreekbaar bij Balans Yogaschool.

Contacteer mij
Balans

Kemmelseweg 55
8902 Voormezele - Ieper
BTW BE 0818.022.774
Contact

Charlotte Declercq
0468 18 00 23
info@balansyogaschool.be
Inspiratie?

Facebook
Instagram
Copyright 2019 - Balans Yogaschool - Privacybeleid - Algemene voorwaarden - impressed?