“Hallo daar! Ik ben Charlotte Declercq.
Sinds 2014 hielp ik al enkele honderden volwassenen en kinderen op weg naar meer balans,
voldoening en energie in hun leven. Ga je mee?”

Begrijp je innerlijke kracht

“Toen onze dochter er in 2010 opeens een broer én een zus bijkreeg, besefte ik plots dat het roer om moest. Ik liet mijn uitdagende, maar stresserende job in de HR-sector achter en koos voor mijn gezin en een nieuwe stek in Voormezele.

Samen met mijn man, een hardwerkende en creatieve meubelmaker, maakten we van een oude brouwerij onze nieuwe thuis. Een plek voor onszelf – en iedereen die dat wil – om tot onszelf en op adem te komen.

Balans Yogaschool is een authentieke plek waar oud en nieuw elkaar vinden.

Nog niet alles is perfect, verre van zelfs, maar dat hoeft niet. Tijd nemen en accepteren wat er is. Want dat heeft yoga mij geleerd: dankbaar zijn voor het moment en daar ten volle van genieten.”

Stop met piekeren en beweeg

“Yoga heeft mij uit de routine gehaald en me tevredener en bewuster gemaakt. In balans met mezelf – want, oh ja, ook ik oefen nog elke dag om lief voor mezelf te zijn ;-) – en met al mijn mogelijkheden. Dat komt omdat yoga je uit je comfort zone lokt: uitdagende oefeningen of houdingen verruimen mijn lichaam én geest. En daar maak ik dankbaar gebruik van: ook op momenten dat ik zoals iedereen met de kinderen bezig ben, onderweg ben of les geef.

Ik ben ervan overtuigd dat echt iedereen, op echt elk moment baat kan hebben bij yoga. Een goeie lichaamshouding aannemen, contact maken met je ademhaling, werken op je eigen ritme en met aandacht voor je volledige zijn en visualiseren voor uiterste concentratie … het zijn vaardigheden die niet alleen deugd doen tijdens een les yoga, maar een ware noodzaak zijn in de hectische maatschappij waarin we leven.”

Beleef ten volle elk moment

“De positieve effecten van yoga die ik zelf ervaarde, wou ik delen met anderen. Met volwassenen én met kinderen. Ik ging in de leer bij de besten. Zo volgde ik onder andere opleidingen en workshops bij Absolute Yoga, Thailand; Alignment Yoga bij Noah Mazé, Berlin; kinder- en tieneryoga bij Amba-Amba in Desselgem en Helen Purperhart in Almere, Nederland; zwangerschapsyoga bij Pure Yoga in Brugge ...

En omdat je nooit gedaan hebt met leren, ben ik momenteel studente bij de Yoga Therapy Institute. Die opleidingen en mijn achtergrond als jeugdsportbegeleider bij Bloso combineer ik nu in Balans Yogaschool: een plaats voor ontmoetingen, creatieve ideeën, inspirerende gedachten, beweging en bewustwording. Een plaats voor yoga, voor groot en klein. Waar ik ernaar streef om yoga-onderricht van de hoogste kwaliteit te geven. Maar dan wel zo dat yoga toegankelijk wordt voor iedereen.”

Namasté!

Alles begint bij jezelf

“Ik help je persoonlijk de weg naar jezelf vrij te maken en je innerlijke kracht te vinden. Yoga is daarbij een zeer krachtig en makkelijk hulpmiddel.”

Yoga op maat
Balans

Kemmelseweg 55
8902 Voormezele - Ieper
BTW BE 0818.022.774
IBAN BE05 0688 8897 1075
Contact

Charlotte Declercq
0468 18 00 23
info@balansyogaschool.be
Inspiratie?

Facebook
Instagram
Copyright 2019 - Balans Yogaschool - Privacybeleid - Algemene voorwaarden - impressed?