FAQ

 

- Hoe weet ik of yoga iets voor mij is? 

Heel veel mensen hebben baat bij yoga. Of het iets voor jou is kan je alleen weten door er eens van te proeven. Precies daarom geeft Balans Yogaschool je de kans om één keer een kennismakingsles mee te maken. Niet twijfelen, gewoon doen. 

 

- Moet je lenig zijn om yoga te doen? 

Neen. Denken dat je niet flexibel of lenig genoeg bent om yoga te doen is denken dat je te vuil bent om je te wassen. Yoga zorgt ervoor dat je soepeler, flexibeler en vrijer wordt. Schrijf je eens in voor een proefles en oordeel dan zelf. 

 

- Welke vorm van yoga past bij mij?

Neem eens een kijkje op de pagina’s over de verschillende vormen van yoga die Balans Yogaschool aanbiedt. Je bent ook welkom voor een proefles zodat je kan ervaren wat yoga met je doet. 

 

- Waar is Balans Yogaschool? 

Balans Yogaschool vind je aan de Kemmelseweg 55 in Voormezele (baan Ieper-Kemmel). De ingang bevindt zich om de hoek. 

 

- Hoe gaat het eraan toe in Balans Yogaschool?

De sfeerfoto’s geven je al een idee over de inrichting en de locatie. Het is een echt oord van rust. Een plaats met een binnenruimte met veel groen. Maar oordeel vooral zelf. Kom gewoon even langs om te kijken. Je bent van harte welkom. 

 

- Hoe kan ik betalen bij Balans Yogaschool? 

Cash of – op voorhand – per overschrijving. Balans Yogaschool heeft geen bancontacttoestel. 

 

- Ik heb rugpijn, mag ik yoga doen?

Yoga helpt om soepeler en beweeglijker te worden. Yoga is deugddoend bij pijn of lichamelijk ongemak. Het is verstandig om de lesgever in te lichten over je pijn, kwetsures of wondes. Dan kunnen we er rekening mee houden. Volg ook altijd de raad op van je behandelend arts. 

 

- Ik ben hooggevoelig. Is yoga dan zinvol voor mij? 

Zeker. Yoga is een goede manier om dichter bij jezelf te komen en te leren omgaan met de vele dagelijkse prikkels. Je krijgt houdingen en technieken die je kunt inzetten als dat voor jou nodig is. Yoga is veel meer dan zomaar enkele poses aannemen. 

  

- Is yoga alleen voor geitenwollensokkenmensen?

Neen, werkelijk iedereen heeft baat bij yoga. Zelfs managers van topbedrijven vertellen hoe hun leven veranderd is door yoga te beoefenen. Balans Yogaschool geeft dikwijls sessies voor bedrijven omdat ze ervan overtuigd zijn dat hun medewerkers en leidinggevenden er wel bij varen. 

De aanpak van Balans Yogaschool is heel praktisch en down to earth. Geen zweverigheid en wollig gedoe dus.